Τρίτη, 27 Μαΐου 2014

Μια μικρή συγκινητική ιστορία .Ένας υπέροχος σκύλος βρίσκει το ιδιοκτήτη τουΗ μικρή αυτή ιστορία εξελίχθηκε στο Επταπύργιο της Θεσσαλονίκης 
Σήμερα έξω από το σπίτι μας στη στάση των λεωφορείων,εμφανίσθηκε ένα λυκόσκυλο.Η συμπεριφορά του,  ήταν πολύ φιλική με τους ανθρώπους, που περίμεναν εκεί .Αυτή ακριβώς η συμπεριφορά  του, με προβλημάτισε .Υπέθεσα, ότι το έχασε ο ιδιοκτήτης του και έσπευσα να το δέσω ,να του δώσω νερό και φαί .
Αρχικά δοκίμασα την πιθανότητα, να το αφήσω στο πάρκο, για να βρει το σπίτι του ,μακρυά από τον δρόμο όπου, κινδύνευε να το κτυπήσει αυτοκίνητο .Αντίθετα, αυτό μόλις το άφησα δεν εννοούσε να με αφήσει ,με ακολουθούσε παντού ,ένοιωσε ασφάλεια .
Όταν το έβαλα στο σπίτι μου, ενώ τα δικά μου σκυλιά το αγρίευαν, αυτό ήταν αδιάφορο και παιχνιδιάρικο .Το έβγαλα φωτογραφίες, με σκοπό την δημοσίευση τους στο internet, στην ομάδα μας ,προκειμένου. να βρεθεί ο ιδιοκτήτης του.Επειδή η κατάσταση μέσα στο σπίτι έφερε αναστάτωση, το κατέβασα στην στάση παρέχοντας νερό, με τη σκέψη  ότι οι περαστικοί θα το αναγνωρίσουν .Δεν είχα άδικο, ο οδηγός ενός λεωφορείου της αστικής συγκοινωνίας ,με ρώτησε σχετικά και με ενημέρωσε ότι το αναζητούν στην περιοχή της αναστροφής ,στην δεύτερη πορτάρα .
Χωρίς δεύτερη σκέψη το  πήγα πεζός προς τα εκεί .Η συμπεριφορά του στον δρόμο ήταν άψογη ,με εμπιστεύθηκε και με ακολουθούσε .Κατά την διαδρομή μας ,ενδιαφέρθηκαν κάποια άτομα για το σκυλί, γιατί το είχαν δει προηγουμένως να περιφέρεται ,ενώ με ενημέρωσαν ότι το ψάχνει ο ιδιοκτήτης του.
Χωρίς να γνωρίζω ποιος είναι ο κύριος του υπέροχου αυτού σκύλου ,έφθασα στον προορισμό μου .Ένας κύριος με vespa ,μόλις μας είδε, γύρισε  πίσω στην αναστροφή για να ενημερώσει τους φίλους που το αναζητούσαν .Η υποδοχή μας ήταν συγκινητική .Ο ιδιοκτήτης του σκύλου ,έπρεπε να φύγει για την δουλειά του ,γι αυτό τον λόγο παρέδωσε το κλειδί του σπιτιού του στους φίλους του γείτονες .Το σκυλί επισκέφθηκε τον χώρο του προβληματισμένο και διστακτικό.Στην μικρή αυλή του σπιτιού υπήρχε και μια γάτα ,η οποία μας υποδέχθηκε θετικά με τα νάζια της ,μυρίστηκαν τα ζωντανά μεταξύ τους ,ο σκύλος θέλησε νερό ενώ εμείς βρήκαμε την ευκαιρία να ξεπεράσουμε την συγκίνηση γρήγορα και να φύγουμε .
Τα συναισθήματα πολλά ,πρώτα από όλα αυτή η σύμπνοια που γνώρισα στους κατοίκους γείτονες και φίλους της περιοχής .Την χαρά που διέκρινα στα πρόσωπα τους και την ευγνωμοσύνη τους .Το ενδιαφέρον των περιοίκων  κατά την διαδρομή μας .Τα δικά μου συναισθήματα και της οικογένειας μου ,πρωτόγνωρα, παρ\ ότι η εμπειρία μας μεγάλη με σκυλιά.
Τελικά η ανθρωπιά ,όση σκληρότητα κι αν  υπάρχει γύρω μας ,δεν χάνεται ,υπάρχει .
Είδα με τα μάτια μου την σύμπνοια ,την αλληλεγγύη ,την αγωνία ,την ανησυχία ,την χαρά ,την ευγνωμοσύνη ,την ευχαρίστηση .
Ο δρόμος ήταν μακρύς αλλά μου φάνηκε πολύ λίγος και σύντομος ,θάθελα να κρατήσει ακόμη λίγο παρέα με αυτόν τον υπέροχο σκύλο,ούτε το όνομα του συγκράτησα.!

1 σχόλιο:

  1. Mε επτα λεξεις, τα ειπες ολα Τασο μου !
    Συμπνοια, αλληλεγγυη, αγωνια, ανησυχια, χαρα, ευγνωμοσυνη, ευχαριστηση !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή