Τετάρτη, 28 Μαΐου 2014

Η αρνητική εικόνα, του περίγυρου των κάστρων Επταπυργίου .

 Ο περίγυρος των Κάστρων Επταπυργίου ,άλλοτε ήταν το κόσμημα της περιοχής 

   Οι εικόνες συνήθως αποτυπώνουν το θέμα με τον καλύτερο τρόπο.
Δυστυχώς παρά τις συνεχείς εκκλήσεις προς τους αρμόδιους αναρμόδιους ,η φροντίδα του περίγυρου χώρου των κάστρων Επταπυργίου είναι πλημμελής, έως αδιάφορη.
Παλαιότερα χρόνια ,θα μπορούσες να δεις επισκέπτες κάθε ηλικίας στο πάρκο ,να ακούς φωνές από παιδιά να παίζουν ,τα ζώα με τους ιδιοκτήτες τους να βρίσκουν την χαρά της ελευθερίας τους.
Μια αρμονία μία εικόνα όμορφη που σήμερα δυστυχώς αφήνει αδιάφορους τους αρμόδιους.
Σήμερα όταν έρθει επισκέπτης στο πάρκο ,δεν βρίσκει δρόμο να περάσει ανάμεσα από τα αγριόχορτα, τα σκουπίδια συσσωρεύονται κρυμμένα ανάμεσα στα χόρτα ,τα παιδιά δεν μπορούν να παίξουν ,τα ζώα διατρέχουν κίνδυνο με τα άγανα .
Όση εθελοντική προσπάθεια κι αν αναπτύσσεται ,δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο ,αν δεν ληφθεί πρώτα ,μέριμνα αποκοπής της αγριόχορτων .
Το γκαζόν, που κοσμούσε τα κάστρα, είτε έχει χαθεί από τα άγρια, είτε βρίσκεται σε αρρωστημένη κατάσταση.
Δεν υπάρχει φροντίδα, 
είτε από υπαλλήλους του Δήμου ,της αρχαιολογικής υπηρεσίας ,είτε από εργολάβους που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια εμπιστεύθηκαν σε αυτούς την φροντίδα και περιποίηση .
Είναι αστείο να βλέπεις, τον υπάλληλο να ανοίγει τις βάνες για να ποτίσουν,αλλά τι να ποτίσουν τα αγριόχορτα η το χώμα.Αναρωτιέμαι αν γίνεται σχετική αναφορά στις υπηρεσίες τους για την σημερινή κατάσταση .Αναρωτιέμαι ποιος είναι τελικά αρμόδιος ,ο Δήμος Θεσσαλονίκης , ο Δήμος Συκιών,η Αρχαιολογική υπηρεσία ;.
Είναι ανέκδοτο να ακούς στα μέσα μαζικής ενημέρωσης τους εκπροσώπους της πολιτείας να κομπορεύονται για την αύξηση του τουρισμού.
Τι να προσφέρουμε στους τουρίστες ,την άσχημη εικόνα των μουσείων μας ,να προβάλουμε την αδιαφορία που μας χαρακτηρίζει ,
να υπενθυμίσουμε την κατάντια στην οποία  οδηγηθήκαμε, από λάθος επιλογές .   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου