Τετάρτη, 7 Μαΐου 2014

Προστασία των οικόσιτων και αδέσποτων ζώων


Να υπενθυμίσουμε την υποχρέωση μας από τον νόμο ,ότι τα ζώα μας θα πρέπει να φέρουν τσιπάκι και να μη κυκλοφορούν στους δρόμους χωρίς επίβλεψη .
Το τελευταίο διάστημα ,ο Δήμος έχει εντάξει στις αρμοδιότητές του, την περισυλλογή ζώων που θεωρούνται αδέσποτα και επικίνδυνα για τους πολίτες έπειτα από καταγγελία .Το ζώο μας προστατεύεται από ανάλογες ενέργειες όταν φέρει τσιπάκι ,γιατί πιστοποιείται ότι έχει ιδιοκτήτη.Βέβαια παράλληλα φέρουμε ευθύνη όταν κυκλοφορεί ελεύθερο χωρίς επίβλεψη.
Η εφαρμογή του νόμου είναι αναγκαιότητα για μας και για τα ζώα μας ,η ευθύνη είναι δική μας για την συμπεριφορά και δράση τους .Ο νόμος είναι αυστηρός όχι μόνο για την προστασία τους αλλά, ορίζονται και οι ευθύνες των ιδιοκτητών τους.Ας αποφύγουμε δυσάρεστες συνέπειες για τα αγαπημένα μας ζωάκια .
Ελπίζουμε ο Δήμος να προστρέχει για την προστασία των πολιτών και των ζώων ,χωρίς υπερβολή και να έρχεται σε επαφή με τους κατοίκους η τα φιλοζωικά σωματεία διερευνώντας το κάθε περιστατικό με σχολαστικότητα και ευθύνη .Η ευαισθησία δεν αναδυκνείεται  μόνο τις προεκλογικές περιόδους αλλά καθ' όλη την διάρκεια του χρόνου προσφέροντας τις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης και στείρωσης των αδέσποτων ζώων,(τον τελευταίο χρόνο επικαλούνται έλλειψη οικονομικών προγραμμάτων ).Θεωρούμε και πιστεύουμε ότι υπάρχει η οικονομική δυνατότητα αρκεί, να έχουμε την θέληση να την αναζητήσουμε ,ιδιαίτερα όταν η επαφή με τους κατοίκους είναι άμεση και όχι περιστασιακή .

Οι πολίτες έχουν δείξει μέχρι τώρα την ευαισθησία τους σε θέματα προστασίας των αδέσποτων ,η Δημοτική αρχή θα πρέπει με την σειρά της να προκρίνει τα θέμα αυτό στις προτεραιότητές της.Υπάρχουν αδέσποτα ζώα που τους έχει παρασχεθεί περίθαλψη από σωματεία ,ομάδες,κατοίκους .Ο Δήμος θα πρέπει να επικοινωνήσει με αυτές και να έχει συνεχή ενημέρωση για τις δράσεις τους συνδράμοντας ουσιαστικά σε πλαίσια συνεργασίας για το καλό των ζώων και των πολιτών .
Πρόγραμμα στείρωσης αδέσποτων ζώων θα πρέπει να εφαρμόζεται διαρκώς ,επιδιώκοντας την αρωγή των πολιτών .Δεν θα θέλαμε να διαπιστώσουμε αναίτια θανάτωση ζώων από τον Δήμο γιατί θα καταγγελθεί και θα δημοσιοποιηθεί .Η περισυλλογή των αδέσποτων ζώων ,εφόσον εντάσσεται σε πρόγραμμα περίθαλψης τους για την υιοθεσία ,τους είναι στην θετική κατεύθυνση αρκεί, να εφαρμόζεται πλήρης υγειονομική περίθαλψη σύμφωνα με τον Νόμο ,(στείρωση ,,τοποθέτηση τσιπάκι,θεραπεία παρασίτων ).
Εμείς, ως παρέα Επταπυργίου ,είμαστε πρόθυμοι να συνδράμομε εθελοντικά στα παραπάνω και ζητούμε την συνεργασία του Δήμου με τις υπηρεσίες του και τις δυνατότητες που έχει. Η άρνηση η η πρώτη δικαιολογία στην έλλειψη συνεργασίας είναι τα πρώτα στοιχεία που βλάπτουν την επικοινωνία και την καλή θέληση Εθελοντισμός είναι η αλληλεγγύη προς τους πάντες ανθρώπους και ζώα .
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου