Τετάρτη, 4 Ιουνίου 2014

Αγάπη για τα ζώα

Όταν τους δώσουμε αυτά που χρειάζονται, σίγουρα θα μας δείξουν την ευγνωμοσύνη τους με τον δικό τους όμορφο και ωραίο τρόπο
Τα ζώα απ’ όπου, όπως λένε, κατάγεται κι ο άνθρωπος, είναι κι αυτά πλάσματα με ζωή. Κινούνται, μιλάνε (στη γλώσσα τους φυσικά) και μεγαλώνουν όπως ακριβώς κι εμείς. Σίγουρα όλοι θα ‘χετε χαϊδέψει ένα σκύλο και θα ‘χετε προσέξει το γεμάτο ευγνωμοσύνη βλέμμα του, καθώς σας κοιτάζει στα μάτια. Βέβαια ο σκύλος είναι το πιο φιλικό ζώο του σπιτιού.

Εκτός από τα σκυλιά όμως υπάρχουν και πολλά ζώα, που σε κάθε ευκαιρία δείχνουν πόσο εκτιμούν τη στοργή και την αγάπη που τους δείχνουμε. Γι’ αυτό όλοι πρέπει να καταλάβουμε ότι και τα ζώα είναι ζωντανά πλάσματα, που πονάνε, διψάνε, ζεσταίνονται, κρυώνουν, πεινάνε και συμπεριφέρονται όπως και ο άνθρωπος. Δεν είναι πολύ σκληρό λοιπόν να τα χτυπάμε; Να τα ταλαιπωρούμε και να τα βασανίζουμε, όπως βλέπω πολλούς να το κάνουν; Φυσικά οι περισσότεροι βασανιστές των ζώων είναι μικρά παιδιά.

Δυστυχώς όμως και μεγάλοι άνθρωποι, οι κυνηγοί, όχι μόνο τα βασανίζουν αλλά και σκοτώνουν όποιο ζώο ή πουλί βρίσκουν μπροστά τους. Άλλοι πάλι τα κλείνουν σε κλουβιά μέχρι να πεθάνουν. Αυτή είναι η ανταπόδοσή μας για το όμορφο κελαήδημά τους και για τη συντροφιά που μας κρατάνε! Βέβαια, σκέφτομαι ότι καμιά φορά μας επιτίθενται για να εκδικηθούν για τα τόσα βάσανα που τους κάνουμε. Μα αυτό νομίζω ότι δεν είναι τίποτα, γιατί πολύ περισσότερο φοβούνται εκείνα εμάς, παρά εμείς αυτά! Απ’ όλα αυτά φαίνεται καθαρά ότι τα ζώα χρειάζονται την αγάπη μας. Έτσι θα γίνουν οι καλύτεροι φίλοι μας, γιατί όταν τους δώσουμε αυτά που χρειάζονται, σίγουρα θα μας δείξουν την ευγνωμοσύνη τους με τον δικό τους όμορφο και ωραίο τρόπο.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Επίτιμος Σχολικός Σύμβουλος Ειδικός Παιδαγωγός, Πολιτικός Επιστήμονας
πηγή:sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου