Τρίτη, 15 Ιουλίου 2014

Χανιά: Έμεινε για μήνες χωρίς τροφή περιμένοντας τους δικούς του να γυρίσουν!

Για ένα σκελετωμένο ζώο που ζούσε έξω από ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι στην περιοχή του Μουζουρά ενημερώθηκε προχθές ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» εθελοντής του οποίου έσπευσε να δει τι συμβαίνει.
Ένας φοιτητής, που είχε πάει για πεζοπορία με τους φίλους στην περιοχή, εντόπισε το σκελετωμένο ζώο να ζει εντός της διαλυμένη περίφραξης του εγκαταλελειμμένου σπιτιού. Το σκυλί ήταν σαν να περίμενε εκεί για μήνες τους δικούς του να γυρίσουν πίσω.
Το σκυλόσπιτο του Δία στην χορταριασμένη αυλή!
Και έμεινε εκεί περιμένοντας χωρίς τροφή και νερό για μήνες. Το σκυλόσπιτο του στην αυλή έχει πάνω γραμμένο και το όνομα του. Τον σκύλο, που τον είχαν ονοματίσει Δία οι δικοί του κάποτε, τον μετέφερε ο εθελοντής στο κτηνιατρείο του Σταύρου Ξηρουχάκη στα Χανιά το βράδυ του Σαββάτου.
Ο Δίας αν ήταν πια πετσί και κόκκαλο, όπως έδειξαν οι πρώτες εξετάσεις, δεν πάσχει από κάτι άλλο παρά μόνο από την ασιτία. Είναι μάλιστα πολύ φιλικός και καλοσυνάτος.
Ο νεαρός φοιτητής που τον εντόπισε προθυμοποιήθηκε να τον φιλοξενήσει μάλιστα μέχρι τα τέλη Αυγούστου αλλά επειδή θα λείπει αυτή την εβδομάδα αναζητείται προσωρινά ένας χώρος γι’ αυτό το πλάσμα.
Για μήνες χωρίς φαγητό προφανώς περίμενε την οικογένεια του να επιστρέψει!
Όπως τονίζει ο σύλλογος «Η Προστασία των Ζώων»: «Αυτό που μας έκανε τρομερή εντύπωση και μας συγκίνησε είναι ότι το σκυλί παρέμενε στο χώρο παρόλο που ήταν ελεύθερο και μπορούσε να φύγει και να αναζητήσει τροφή και νερό. Φαίνεται ότι κάποτε εκεί τον φρόντιζαν και αυτό αποδεικνύεται από το φροντισμένο σπιτάκι του αλλά και από το γεγονός ότι ήταν ελεύθερο. Ο Δίας φορούσε ακριβό περιλαίμιο και αντιπαρασιτικό κολλάρο, το οποίο βέβαια ήταν πολυκαιρισμένο.
Για κάποιο λόγο που δε γνωρίζουμε ακόμη, ο κηδεμόνας του έφυγε από το σπίτι αφήνοντας πίσω του και το Δία. Αυτός όμως πιστός φύλακας και αληθινός φίλος δεν εγκατέλειψε το χώρο του και τον περίμενε μάταια να γυρίσει, υπομένοντας για άγνωστο διάστημα το μαρτύριο της πείνας και της δίψας».


Πηγή: Χανιά: Έμεινε για μήνες χωρίς τροφή περιμένοντας τους δικούς του να γυρίσουν! | www.zoosos.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου