Τρίτη, 26 Αυγούστου 2014

Πώς θα γλιτώσετε το κατοικίδιό σας από την πλήξη Πέντε μυστικά για να μη βαριέται όταν λείπετε από το σπίτι

Πώς θα γλιτώσετε το κατοικίδιό σας από την πλήξη
Μπορεί να τρέχετε όλη τη μέρα εκτός σπιτιού για να φέρετε εις πέρας τις οικογενειακές κι επαγγελματικές σας υποχρεώσεις, ωστόσο όσοι έχετε αναλάβει τη φροντίδα ενός κατοικίδιου ζώου, δεν έχετε καμία δικαιολογία για να το παραμελείτε και να το αφήνετε κλεισμένο μέσα σε «τέσσερις τοίχους».

Δεν είναι λίγοι οι ειδικοί που συμφωνούν, ότι και τα κατοικίδια μπορούν να υποφέρουν από πλήξη και ανία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας health.com, τόσο οι γάτες όσο και οι σκύλοι -οι οποίοι λόγω του «κοινωνικού τους εγκεφάλου» είναι ακόμη πιο ευάλωτοι- μπορούν να υποφέρουν από βαρεμάρα, κλεισμένοι μέσα σε ένα σπίτι επί ώρες ολόκληρες.

Αν δε θέλετε να κάνετε το ζωάκι σας να υποφέρει, δείτε παρακάτω τι μπορείτε να κάνετε, για να το γλιτώσετε από την πλήξη, όσο εσείς βρίσκεστε εκτός σπιτιού:

• Προτού αναχωρήσετε, φροντίστε το κατοικίδιό σας να έχει ασκηθεί. Βγάλτε το σκύλο σας μια βόλτα ή παίξτε μαζί του ένα παιχνίδι. Αν έχετε γάτα, μπορείτε να παίξετε με ένα λέιζερ, αναγκάζοντάς τη να κυνηγά το φως μέσα στο σπίτι. Με τον τρόπο αυτό θα κουράσετε το ζωάκι σας, επιτρέποντάς του να ξεκουραστεί, όσο εσείς θα λείπετε από το σπίτι. 

• Ζητήστε από κάποιον να περάσει από το σπίτι σας και να ελέγξει την κατάσταση. Αυτό θα αποτελέσει ένα επιπλέον κίνητρο κοινωνικοποίησης και άσκησης για το κατοικίδιό σας.

• Αφήστε έξω τα αγαπημένα παιχνίδια του σκύλου ή της γάτας σας. Μπορείτε ακόμη να κρύψετε μέσα σε αυτά λιχουδιές και με τον απλό αυτό τρόπο, θα τα κρατήσετε ακόμη περισσότερη ώρα απασχολημένα.

• Αν μπορείτε να αναλάβετε και τη φροντίδα ενός δεύτερου κατοικίδιου, θα προσφέρετε μεγάλη συντροφιά στο πρώτο, τις ώρες που εσείς δεν είστε στο σπίτι.

• Εναλλακτικά, αν έχετε κάποιο φίλο που έχει επίσης κατοικίδιο, μπορείτε να κανονίσετε μαζί του να κάνετε εναλλάξ βάρδιες. Προτού αφήσετε το κατοικίδιό σας σε «ξένα χέρια» σιγουρευτείτε ότι τα πηγαίνει καλά, τόσο με το καινούριο του αφεντικό, όσο και με τον καινούριο του φίλο.
πηγή:news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου