Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2014

Λουκάνικος/Loukanikos- Βασίλης Γαϊτάνος/Vasilis Gaitanos


ΠΟΙΟΣ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΟΝ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ.....
Όταν τον Δεκέμβριο του 2008, κυκλοφόρησαν στο ίντερνετ φωτογραφίες που απεικόνιζαν έναν σκύλο να… δείχνει τα δόντια του στους άνδρες των ΜΑΤ, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, στο κέντρο της Αθήνας, πολλοί μπερδεύτηκαν και πίστεψαν ότι ήταν ο Κανέλλος. Όμως δεν ήταν. Ένα νέο ημίαιμο, λεβεντόσκυλο, με μπλε κολάρο, εμφανίστηκε στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας χωρίς να χάσει καμιά πορεία, επιλέγοντας πάντα το πλευρό των διαδηλωτών!. Πολλοί, έκαναν λόγο για μεταφυσική σύμπτωση, αφού ο Λουκάνικος εμφανίστηκε ακριβώς μετά τον θάνατο του Κανέλλου, αλλά όπως κι αν έχουν τα πράγματα, είναι γεγονός πως αποτέλεσε έναν άξιο διάδοχό του!
Τα ξένα ΜΜΕ, από την βρετανική εφημερίδα «Guardian» και την ιταλική «Corriere de la Sera», μέχρι το αμερικανικό «Νewsweek» και τη γαλλική «Liberation», αφιέρωσαν ολόκληρα άρθρα στον σκύλο-σύμβολο των συγκεντρώσεων.
Γρήγορα, όλοι μάθαμε ότι το όνομά του ήταν Λουκάνικος, (το πραγματικό του όνομα ήταν Θεόδωρος, το έγραφε άλλωστε και στο καρτελάκι του και το Λουκάνικος το παρατσούκλι του που με αυτό έγινε ο δημοφιλής επαναστάτης) και αναδείχτηκε «είδωλο του Ιντερνετ», με δεκάδες βίντεο που έγιναν ανάρπαστα στο youtube!
Στο πλευρό των Αγανακτισμένων από την πρώτη κιόλας ημέρα, πάντα γενναίος και ατάραχος, έβγαινε μπροστά από τους διαδηλωτές και πλησίαζε με αυθάδεια και τόλμη τους άντρες των ΜΑΤ, σε απόσταση αναπνοής! Με το δυνατό γάβγισμά του, έμοιαζε σαν να ενθάρρυνε το πλήθος και έστελνε ένα ηχηρό μήνυμα στην απέναντι πλευρά!
ΣΗΜΕΡΑ ο Λουκάνικος αγνοείται εδώ και ενάμισι χρόνο. Τον έχει "σπιτώσει'' κάποιος γιατί από τις κλωτσιές και τα χημικά των μπάτσων είχε σοβαρό πρόβλημα. Αν είναι ευτυχισμένος και ζει σκυλίσια ζωή, δεν το ξέρουμε. Πάντως, έχει στερηθεί το φυσικό του χώρο ωστόσο, είναι βέβαιο ότι η ιστορία του θα είναι ένα μοναδικό αφήγημα για πολλά πολλά χρόνια!
Ο φίλος μου ο Vasilios Gaitanos για να τιμήσει τους αγώνες του Λουκάνικου, έφτιαξε ένα υπέροχο τραγούδι σε στίχους του Κίμωνα Αξαόπουλου.

Christos Zouliatis.

1 σχόλιο: