Πέμπτη, 23 Απριλίου 2015

ΚΑΛΕΣΜΑ ΚΟΠΗΣ ΧΟΡΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΓΕΝΤΙ ΚΟΥΛΕ 25/5/2015 ΩΡΑ 9.00

ΚΑΛΕΣΜΑ ΚΟΠΗΣ ΧΟΡΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΌΤΗΤΑΣ
ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΎ ΠΑΡΚΟΥ ΕΠΤΑΠΥΡΓΙΟΥ ΣΤΟ ΓΕΝΤΙ ΚΟΥΛΕ
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 25/5/2015 ΩΡΑ 9.00 ΤΟ ΠΡΩΙ.
ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΑΚΚΟΥΛΕΣ - ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΣ

 ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ
ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΜΑΣ


ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ
 ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ  ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ
ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΖΩΑ ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ 
 ΚΑΛΕΣΜΑ ΚΟΠΗΣ ΧΟΡΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΌΤΗΤΑΣ
ΘΕΛΟΥΜΕ ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Πρωτοβουλίες ανάλογες για τον ευπρεπισμό και την καθαριότητα του χώρου του Επταπυργίου, είναι πάντα σημαντικές .Κάθε προσπάθεια πέρυσι για την κοπή των χόρτων και τον καθαρισμό τους, βρήκε ανταπόκριση μόνο από τον Δήμο Συκεών. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης δυστυχώς δεν μας τίμησε με ανάλογο ενδιαφέρον η ανταπόκριση, ίσως τα προβλήματα του Δήμου κυριάρχησαν σε σχέση με τις ανάγκες του πάρκου.

Η περυσινή εμπειρία μας να μη μπορούμε να περάσουμε από το πάρκο λόγω του όγκου των χόρτων, μας δίνει πλέον το ερέθισμα  να ενεργήσουμε εθελοντικά. 

Είναι καιρός να διακρίνουμε τις ανάγκες και να λειτουργούμε σαν ομάδα ,με κοινή προσπάθεια για την  καθημερινή βελτίωση της ζωής μας.Δεν χρειάζεται να περιμένουμε πάντα από τις δημοτικές η δημόσιες υπηρεσίες.Τις ανάγκες μας που προκύπτουν από την καθημερινότητα μας τις γνωρίζουμε και μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε συλλογικά.

Τα άγανα είναι ο μεγάλος εχθρός των σκυλιών μας ,η καθαριότητα το πρόβλημα λειτουργίας και επίσκεψης του χώρου από τα παιδιά μας και τα κατοικίδια μας.Η εικόνα που δίνεται σε ξένους επισκέπτες   είναι θέμα της πολιτείας αλλά αγγίζει εμάς τους ίδιους και αξιώνει η απαξιώνει την γειτονιά μας .

Ας κάνουμε την αρχή αντιμετωπίζοντας από κοινού το ζήτημα της κοπής των χόρτων και καθαριότητας του χώρου.Ας γνωριστούμε καλύτερα μέσα από τις κοινές ανάγκες και τα κοινά ενδιαφέροντα μας .Τίποτα δεν είναι ξένο ,κάθε τι που αφορά την περιοχή μας αφορά εμάς τους ίδιους πρωτίστως.

Ας υποστηρίξουμε αυτή την κίνηση ο καθένας μας με το δικό του τρόπο ,δεν υπάρχει δεν μπορώ μόνο δεν θέλω.Κάθε ενδεχόμενη επιφύλαξη η άρνηση μπορούμε να την κάνουμε θετική ενέργεια με αποτέλεσμα την ομορφιά και καθαριότητα του πάρκου που μας περιβάλλει και μας εξυπηρετεί παράλληλα.

Η εικόνα σήμερα ομάδας ξένων φοιτητών να ξαπλώνουν στα χόρτα μέσα στο πάρκο ήταν το ωραιότερο μήνυμα για εμάς. 

Το πάρκο ανήκει στις υπηρεσίες, αλλά είναι το σπίτι μας που πρέπει να φροντίσουμε και να προβάλουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου