Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2015

οι γητευτές των σκύλων μου, γράφει ο Τάσος Ορφανίδης

οι τρεις τσαχπίνες που συνηθίζουν βγάζουν δόντια σε όποιον τους γίνεται ενοχλητικός
Η Γκρέτα έπιασε τα 10 χρόνια ηλικίας.Έχει το χούι να γαυγίζει σε κάθε περαστικό από σκυλιά, γατιά, μέχρι ανθρώπους. Ιδιαίτερα με τα μικρά παιδιά όταν πλησιάζουν στην πόρτα, εξαγριώνεται. Η συμπεριφορά της είναι ακριβώς αντίθετη όταν κάνει την βόλτα της. Επιφυλακτική πάντα με τους ανθρώπους αλλά και φιλική παράλληλα.

Με εντυπωσιάζει περισσότερο η συμπεριφορά της όταν τα άλλα σκυλιά μου μαλώνουν η ακόμη και όταν παίζουν , τρέχει αμέσως να τα χωρίσει.

Θυμάμαι σε κάποια βόλτα πριν απο λίγες μέρες βρήκα ένα  γουρουνόσκυλο( για το κυνήγι του αγριογούρουνου) με κομμένη την αλυσίδα του και ένα μεγάλο κουδούνι στο λαιμό.Δυστυχώς οι κυνηγοί συνεχίζουν να αλυσοδένουν τα σκυλιά τους σε όλη την περιφέρεια. Ήταν φιλικό, το πλησίασα το έδεσα και το έφερα στο σπίτι. Μέχρι εκεί τα πράγματα ήταν ήρεμα αλλά όταν επιχείρησα να το μπάσω μέσα στην αυλή αγρίεψαν τα άλλα σκυλιά, ιδιαίτερα η κοντή η Φλόκα μου. Όταν όμως έδειξε επιθετική διάθεση στο νεοφερμένο, η Γκρέτα αμέσως την αγρίεψε και την απομάκρυνε. Θα την αποκαλούσα ειρηνοποιό, μόνο στο φαγητό της δεν σηκώνει μαγκιές, δεν το μοιράζεται, τελεία και παύλα.

Καθώς έγραφα τα παραπάνω άκουσα έντονα γαυγίσματα στην πόρτα της αυλής. Αρχικά αδιαφόρησα σκεπτόμενος, μια από τα ίδια με την Γκρέτα. Όταν όμως το σκηνικό κρατούσε, πλησίασα στο παράθυρο να δω τι γίνεται. Ήταν δύο παιδιά της γειτονιάς κοντά στα 10,που όταν περνούσαν τρέχοντας, η Γκρέτα και η Φλόκα αγρίευαν. 

Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι τα παιδιά αυτή την φορά δεν πτοήθηκαν με τα γαυγίσματα και πλησίασαν στο κάγκελο. Η μανία των σκυλιών δεν κόπασε αλλά διέκρινα μια αλλαγή στην στάση τους. Γαύγιζαν μεν αλλά δεν είχαν επιθετική διάθεση. Τα παιδάκια άρχισαν να τα μιλούν, χωρίς ν’ αντιληφθούν την παρουσία μου. Όσο αυτά τα μιλούσαν τόσο τα σκυλιά γαύγιζαν αλλά η ένταση έπεφτε. Το πιο εντυπωσιακό ήταν ότι, το ένα από τα παιδιά πήρε το θάρρος να ανοίξει την πόρτα δειλά, ενώ εκείνα πλησίασαν αμέσως για να το μυρίσουν. Τα γρυλίσματα σταμάτησαν αλλά η Φλόκα συνέχιζε να γαυγίζει, χωρίς όμως επιθετική διάθεση πλέον. Η πόρτα άνοιξε περισσότερο, τα σκυλιά ηρέμησαν, ενώ  μύριζαν τα παιδιά από πάνω μέχρι κάτω. Εκείνα χωρίς να πτοούνται, σε λίγο λούστηκαν από τα φιλιά των σκύλων, γεμίζοντας χαρά με το γέλιο τους το σπίτι.Νίκησε η αθωότητα των παιδιών και το ένστικτο των σκύλων.Είναι αλήθεια ότι ποτέ δεν επιτέθηκαν μέχρι σήμερα σε άνθρωπο μικρό η μεγάλο . Υποθέτω ότι αυτό χαρακτηρίζει και την συμπεριφορά τους με τα παιδιά . 
"Οι γητευτές των σκύλων μου στο προσκήνιο."

Ο κάδος όμως απορριμμάτων συνεχίζει να παραμένει υπό την προστασία τους, οι υπάλληλοι του δήμου διασκεδάζουν με την συμπεριφορά τους, που θέλουν να τους φάνε όταν πέρνουν το κάδο για να τον αδειάσουν στο απορριματοφόρο.

Υ.Γ Η Νίνα συνεχίζει ν’ απέχει από ανάλογες δραστηριότητες, αυτή έχει φίλους τους πάντες, ακόμη και τις γάτες που επιμένει όμως να τις γαυγίζει. Το περίεργο είναι ότι δεν γαυγίζει τις γάτες του γείτονα, αλλά μόνο τις περαστικές.

Ευχάριστη μέρα, καλημέρα.  


Τάσος Ορφανίδης
Γκρέτα κατά Γκρέτα Γκάρμπο

Νίνα κατά Νϊνα Σιμόν


Φλόκα με τον Παναγιώτη

ιεροτελετσία την ώρα του φαγητού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου