Κυριακή, 4 Οκτωβρίου 2015

Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, ξεχωριστή φωνή για τα δικαιώματα τους

φωτογραφία της Μαρίας Σαραφιλνού
Η Παρέα του Επταπυργίου όταν δημιουργήθηκε είχε γνώμονα  την προστασία των οικόσιτων και αδέσποτων ζώων, σεβόμενοι το περιβάλλον που μας φιλοξενεί. 

Η αγάπη μας για τα ζώα και το περιβάλλον είναι το θέμα που θέλουμε να προωθούμε, με την επαφή, την συλλογικότητα και την σύμπνοια .Φίλοι και μέλη κοντά και μακριά από την Θεσσαλονίκη μέσω του f/b έχουμε την δυνατότητα να γεφυρώσουμε τις αποστάσεις και να πετύχουμε το προσδοκώμενο," προστασία των ζώων και του περιβάλλοντος" .


Η δύναμη της ομάδας είναι η δική μας συμμετοχή και των φίλων μας ,είμαστε μια απο τις φωνές για τα δικαιώματα τους .Παγκόσμια μέρα σήμερα, έχουν το δικαίωμα της κάθε μέρας ,όσο μπορούμε μαζί και χώρια ν'αντιστεκόμαστε στις φωνές άλλων που μας λένε το αντίθετο γιατί απλούστατα δεν μπορούν, δεν θέλουν .Κάθε μία φωνή που κερδίζουμε ενισχύει την δική μας. Παγκόσμια μέρα για τα δικαιώματα των ζώων 4 Οκτωβρίου , μη το ξεχνάμε, μέρα ορόσημο.

Ο απολογισμός της ομάδας περιλαμβάνει ενημέρωση,καθαρισμό του περιβάλλοντος χώρου και κοπή χόρτων, έχουν προστατευτεί και σωθεί αρκετά ζώα με την κοινοποίηση και βοήθεια μελών της ομάδας, φίλων γιατρών, φιλοζωικών σωματείων και δήμων. Ο καθένας είχε το δικό του μερίδιο συμμετοχής, αυτό δεν μετράται και δεν σταθμίζεται. 

Είναι σημαντικό να τονίσουμε σε όσους μας παρακολουθούν ότι δεν είμαστε φιλοζωικό σωματείο, αλλά έχουμε φιλοζωικά αισθήματα και ευαισθησίες.Κάθε φίλος έχει την ξεχωριστή εκτίμηση και αγάπη όλων.

Την μέρα αυτή επέλεξα να ανεβάσω το βίντεο που είχαμε κάνει πέρυσι με τα αγαπημένα ζώα μας και την δράση κοπής χόρτων στον περίγυρο του Γεντί κουλέ. Βέβαια μέχρι σήμερα έχουν προστεθεί πολλά ακόμη ζώα στην παρέα, αλλά αυτά έχουν μάθει να προσμένουν .

Τάσος Ορφανίδης
φωτογραφία Τάσος Ορφανίδης <κοπή  χόρτων>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου