Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2015

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΟ ΚΑΦΕ ΑΙΘΡΙΟ ΩΡΑ 12 ΜΕΣΗΜΕΡΙ/ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΕΤΡΑΠΟΔΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ


Φωτογραφία Χριστίνα Σαραφιανού
Ο άνθρωπος χρειάζεται το γέλιο στην ζωή του, το παιχνίδι και την διασκέδαση.Περνάει όμως και περιόδους έντονων ψυχολογικών πιέσεων όπως πένθος, διαζύγιο, μοναξιά, μελαγχολία.Η παρουσία ένός ζώου βοηθάει στα εύκολα και στα δύσκολα .Θα μπορούσε να είναι ένας σκύλος, μια γάτα, η οποιοδήποτε άλλο ζώο.

Η παρουσία τους είναι μια συνεχής βοήθεια, για να συνειδητοποιήσουμε τον κύκλο ζωής,απο την γέννηση μέχρι τον θάνατο.Να κοινωνικοποιηθούμε φτιάχνοντας νέες γνωριμίες, να γίνουμε χαρούμενοι και δραστήριοι.Τα ζώα διαλέγουν τους φίλους τους, το ίδιο και ο άνθρωπος.Εκεί βρίσκει στιγμές μοναδικές γεμάτες συναισθήματα.

Αυτο θα ναι το θέμα μας την ΚΥΡΙΑΚΗ στο ΚΑΦΕ ΑΙΘΡΙΟ, μετά από πρόσκληση της φίλης μας Δήμητρας Γρηγοριάδου, στις 12 το μεσημέρι. Θα μιλήσουμε για τους τετράποδους φίλους μας, για τις εξυπνάδες τους, τις πονηριές τους, τα καμώματα τους. Για όλα αυτά που μας δίνουν καθημερινά προσφέροντας αγάπη.


φωτογραφία Jose Escobar

Δεν θα είναι μόνο αυτό.
O Jose Escobar φωτογραφίζει γάτες και σκύλους για σχεδόν ένα χρόνο, καταγράφοντας τη ζωή τους στη Θεσσαλονίκη, κυρίως στις περιοχές της Άνω Πόλης και των Συκεών. Οι φωτογραφίες απεικονίζουν στιγμές και παρατηρήσεις, που έγιναν κατά τη διάρκεια των περιπάτων και των φωτογραφικών εξορμήσεων του. Ο ίδιος ελπίζει σύντομα να δημοσιεύσει ένα βιβλίο φωτογραφιών για τις γάτες της Θεσσαλονίκης, που να περιλαμβάνει ασπρόμαυρες καθώς και έγχρωμες εικόνες.Την Κυριακή στις 13/12/2015, θα παρουσιάσει μέρος της δουλειάς του, στο Καφέ αίθριο μαζί με την Παρέα του Επταπυργίου η Γεντί Κουλέ .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου