Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2016

"κοκόνι", το μπιμπελό της παρέας, φωτογραφίες Τάσος Ορφανίδης

Μικρόσωμο σκυλάκι, το μπιμπελό της παρέας μας. Την ράτσα του την συναντάμε σ' όλη την Ελλάδα. Μοναδική συντροφιά, καλό ξυπνητήρι και αεικίνητο. Είναι το "κοκόνι" της παρέας μας, το παιχνιδιάρικο με τα μεγάλα μάτια και το καμαρωτό περπάτημα. Γαυγίζει με το παραμικρό και είναι φιλικό με τους πάντες. Το θυμόμαστε οι περισσότεροι στην αυλή, φύλαγε τις κότες από τις αλεπούδες, έδιωχνε τα ποντίκια και συνεργαζότανε άψογα με τα μεγαλόσωμα σκυλιά για να διώξουν ανεπιθύμητους.
Οι πρόγονοι μας απ' ότι φαίνεται δεν το διάλεξαν τυχαία για συντροφιά στα σπίτια τους. Γι' αυτό το βλέπουμε συχνά σε  παραστάσεις  αγγείων σε νομίσματα κ.α.
«Κοκόνι» Ελληνική φυλή,ο ιδανικός συγκάτοικος για κάθε σπίτι.

Τάσος Ορφανίδης
1 σχόλιο:

  1. Το κοκόνι είναι ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ σκυλί συντροφιάς, απίστευτη νταντά για μικρά παιδάκια (είτε αρσενικό είτε θηλυκό). Είναι μια εμπειρία ζωής να ζεις και να μεγαλώνεις με ένα τέτοιο σύντροφο, διδακτική σχέση, χωρίς υπερβολή. Τι πλάσμα με αψεγάδιαστο χαρακτήρα, με απίστευτα ισορροπημένη συμπεριφορά, τόσο εντυπωσιακά κοινωνικό (πολύ περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ράτσα, θαρρείς και έχει βάλει σκοπό να κερδίσει τους πάντες και ειδικά όσους είναι επιφυλακτικοί μαζί του), τόσο καλόκαρδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή