Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2016

Η Νίνα και η αναπάντεχη συνάντηση με πεζοπόρους ορειβάτες σε μια διαδρομή στο Σέιχ Σου (φωτογραφίες & video )Η Νίνα, ένα Σέτερ με πολύ ενέργεια έχει ανάγκη από βόλτες , χιλιόμετρα. Πώς να του φτάσει μια βόλτα στο πάρκο του Γεντί Κουλέ. Τι να του κάνει το παιχνίδι με άλλα σκυλιά. Τελευταία μάλιστα,  την κοπάνησε μερικές φορές κυνηγώντας μια γάτα.Οι γάτες δεν είναι θήραμα για την Νίνα αλλά παιχνίδι. Με τον ίδιο τρόπο που παίζει με τα σκυλιά, θέλει να παίζει και με τις γάτες. Αυτές όμως που δεν την γνωρίζουν, εκφράζουν την επιφύλαξη τους βγάζοντας νύχια η τρέχοντας και η Νίνα από πίσω τους.

Τις μέρες των Χριστουγέννων, ακόμη και στα σκουπίδια είχαν πεταμένα τρόφιμα .Τι να σου κάνει το ζωντανό, πειρασμοί μεγάλοι, στις κροκέτες θα ‘μενε! Έκανε το λάθος να δοκιμάσει, της άρεσε. Την μια την έχασα στο πάρκο, όλη η παρέα έψαχνε , την άλλη στο βουνό, ευτυχώς γύρισε μόνη μετά μια ώρα .

Τα σκυλιά βρίσκουν συνήθως τον δρόμο τους . Οι κίνδυνοι όμως υπάρχουν όπως αυτοκίνητα, φόλες,  τρόφιμα σε σκουπίδια, με συνέπειες δυσάρεστες (απώλεια, εμετός, διάρροια).

Μετά απ’ όλα αυτά, επέλεξα σήμερα να πάω βόλτα στο βουνό . Έχοντας στον νου μου προηγούμενη δυσάρεστη εμπειρία, που την κοπάνησε μάλλον για τρόφιμα πεταμένα σε κάδους σκουπιδιών , φροντίζω να πηγαίνω βαθιά μακριά από αστικές περιοχές και σκυλιά αδέσποτα που γίνονται αγέλες. Παρένθεση αναγκαία εδώ, δυστυχώς η παντελής απουσία μέριμνας στείρωσης των ζώων, δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα στο σειχ σου και όχι μόνο, με την παρουσία αδέσποτων ζώων σε αγέλες.

Η επιλογή αυτή του μονοπατιού μου επιφύλασσε ευχάριστη έκπληξη.Αναπάντεχη  συνάντηση ομάδων πεζοπόρων ορειβατών . Φτιάχτηκε κυριολεκτικά η μέρα μου . Η φωτογραφική μου μηχανή αποθανάτισε τις εικόνες, σε φωτογραφίες και video.


Τάσος Ορφανίδης

Τάσος Ορφανίδης 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου