Δευτέρα, 18 Απριλίου 2016

Υιοθεσία ζώων απο ηλικιωμένους


Από καιρό με απασχολεί το θέμα της υιοθεσίας ζώων από ηλικιωμένους. Καθημερινά στη βόλτα μου συναντώ γέροντες να συνοδεύουν τον αγαπημένο φίλο τους.

Δεκαπέντε χρόνια συντροφιά, με τις γάτες κοιμάται, ήσυχο και καλό σκυλί, φοβάμαι μη μου λείψει, είχε αρρωστήσει βαριά αλλά το έσωσα.Με αυτά τα λόγια με υποδέχθηκε ο παππούς, θέλοντας να με καθησυχάσει για τον χαρακτήρα του ζώου που συνόδευε.

 Ένα ζώο είναι ο καλύτερος σύντροφος για ένα ηλικιωμένο. Ίσως οι φιλοζωικές κακώς κάνουν ν’ αρνούνται την υιοθεσία ζώων από ηλικιωμένους. 

Το βλέπω στους γονείς μου έχασαν τη γάτα τους αλλά εδώ και κάποια χρόνια έχουν συντροφιά τον σκυλάκο τους. Όταν απευθυνθήκαμε σε φιλοζωική, μας αρνήθηκαν την υιοθεσία ζώου για τους παππούδες. Τελικά μαζέψαμε ένα από τον δρόμο ,είχε κουρνιάσει στα πόδια του πατέρα μου όταν κάθισε σ' ενα παγκάκι για να ξεκουραστεί. Κρίμα, μονόπλευρη στάση θα έλεγα; 

Θεωρώ ότι το ζώο δίπλα σε ένα ηλικιωμένο βοηθάει την ψυχολογία του και χαρίζει χρόνια ζωής ευτυχισμένα. Ξέρω ότι υπάρχει αντίλογος με επιχειρήματα και πολλά παραδείγματα που έμειναν τα ζώα μόνα μετά θάνατον. Ας μείνουμε στην θετική πλευρά του θέματος, το προτιμώ!

Τάσος Ορφανίδης
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου