Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2016

Αγιοπαυλίτικα 2016, συνάντηση με χορούς όπως παλιά μετά 30 χρόνια(φωτογραφίες & video)


Πριν από 30 χρόνια περίπου ο μεγάλος Δήμος Νεάπολης Συκεών ήταν μοιρασμένος σε κοινότητες και μικρότερους Δήμους. 

Στην κοινότητα του Αγίου Παύλου με τους λιγοστούς κατοίκους, τα πυκνοκατοικημένα σπίτια, την άναρχη δόμηση και την υπέροχη μοναδική θέα με τον καθαρό αέρα, ένας ονειροπόλος δάσκαλος χορού μάζεψε τα μικρά παιδιά από τις γειτονιές και το σχολείο, σε μία ομάδα χορού. 

Τα παιδιά διψούσαν για μάθηση , είχαν ανάγκη να φύγουν από το σπίτι να κάνουν κάτι άλλο. Πολυάσχολοι οι γονείς λίγο ασχολιόντουσαν με τις ανάγκες των παιδιών « όπως μεγαλώσαμε εμείς χωρίς τίποτα μπορούν και αυτά με κάτι παραπάνω»

Ο δάσκαλος όμως ήθελε περισσότερα από το παραπάνω. Έδεσε με τα παιδιά κέρδισε την εμπιστοσύνη τους κι εκείνα την αφοσίωση του. Το αποτέλεσμα ήταν μοναδικό .Μάθανε όλους τους παραδοσιακούς χορούς , ταξίδεψαν παντού για να παρουσιάσουν την δουλειά τους.Ο δεσμός αυτός μεταξύ τους αντέχει μέχρι σήμερα.

Τα παιδιά αυτά μετά από 30 χρόνια εμφανίστηκαν με τις οικογένειες τους για να τιμήσουν τον δάσκαλο και τον τόπο που μεγάλωσαν. Με την συμμετοχή τους στις τριήμερες εκδηλώσεις της παλιά κοινότητας τους Αγίου Παύλου, χάρισαν στους γονείς τους ένα μεγάλο ευχαριστώ και στα παιδιά τους έδειξαν την αξία της ομάδας και της γνώσης μέσα από την παράδοση.

Οι μικρές γειτονιές κρατάνε την αγκαλιά τους σφιχτή όσο κι αν μεγαλώσουν!


Τάσος Ορφανίδης 


φωτογραφίες & video Μανώλης Ορφανίδης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου