Σάββατο, 11 Ιουνίου 2016

Λίγες ώρες πριν από την εκκίνηση της εκδήλωσης "δρόμοι μνημείων" στο Γεντί Κουλέ

Έμοιαζε με άπιαστο όνειρο , δημιούργημα φαντασίας κάποιων ονειροπόλων. Κανένας δεν το είχε πιστέψει εκτός από μια μικρή ομάδα που αντέξαμε μέχρι το τέλος, χωρίς αψιμαχίες, δίχως σκοπιμότητες. Με καλό προγραμματισμό, θέληση στο υψηλότερο σημείο και διάθεση για να προχωρήσουμε, φθάσαμε σήμερα να μετράμε τα τελευταία βήματα μας, λίγες ώρες πριν από την εκδήλωση της 12 Ιούνη του 2016.

Η δημοσιοποίηση της εκδήλωσης στη πόλη μας ήταν το πρωταρχικό μας μέλημα . Ο Γιάννης Κουρκουρίκης ήρθε κοντά μας , η Βούλα Πατουλίδου έφερε κι ένα Αυστριακό κανάλι για την προβολή του Γεντί Κουλέ, ο Γιάννης Σερβετάς δεν χρειάστηκε να το πολυσκεφθεί, αθλητές επώνυμοι κι ανώνυμοι άρχισαν να μετρούν τις δυνάμεις μας κι εμείς την συμμετοχή τους, μέλη από το  ΚΑΜΕ και τη παρέα του Γεντί Κουλέ  βρέθηκαν δίπλα μας εθελοντές της προσπάθειας.  O μουσικός Παναγιώτης Κουντούρης με τους Performers Quartet, η συγγραφέας Φωτεινή Κατσάλη με το κυνήγι θησαυρού και η θεατρολόγος Κυριακή Στεφάνου με την θεατρική ομάδα G, στάθηκαν με ευαισθησία στην ολοκλήρωση της ιδέας.

Λες και ήταν κάπου παραχωμένη αυτή η θέληση και ξεπήδησε δυναμικά. Όταν πλέον άρχισε στη πόλη να συζητιέται η ιδέα και μάλιστα πολύ γρήγορα με την βοήθεια των ιστοσελίδων μας ,από στόμα σε στόμα, , νιώσαμε ότι κερδίσαμε το πρώτο σημαντικό στοίχημα . Μας κάλεσαν τα κανάλια, το ραδιόφωνο, αφιερώθηκαν άρθρα σε ιστοσελίδες με μεγάλο αναγνωστικό κοινό, ο κόσμος άρχισε να μας πιστεύει και κάποιοι υποστηρικτές προσέτρεξαν σε αυτό που στήσαμε.

Η ΣΦΕΝΔΑΜΟΣ διοργανωτής παρόμοιων εκδηλώσεων, κατέθεσε την τεχνογνωσία του στη διάθεση της οργανωτικής επιτροπής. Είναι απερίγραπτο το πόσο έτρεξε για όλες τις απαραίτητες διαδικασίες . Με εμφανή την πρόθεση να δημοσιοποιήσει και όχι να κερδίσει, προετοίμασε με μαεστρία το έδαφος για την επόμενη μας συνάντηση.


Αύριο η μέρα που ξημερώνει θα υποδεχθεί τις προσπάθειες μας, γι' αυτή την όμορφη εκδήλωση, που έρχεται να σηματοδοτήσει το άνοιγμα των μνημείων για να γίνουν πολυχρηστικοί χώροι εκδηλώσεων .


«όταν γεννιέται το σήμερα το αύριο γίνεται  ιδανικό» 

Τάσος Ορφανίδης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου