Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2016

Ο Α.Σ Λευκός Πύργος της γειτονιάς μας, ο δάσκαλος Τάσος Ορφανίδης και οι αθλητές του, νικητές στο αγώνα "δρόμος των μνημείων"
Με βαθιά συγκίνηση αποχαιρετούμε μία ξεχωριστή μέρα, που "γέννησε το σήμερα για να γίνει ιδανικό αύριο!"

¨Όταν ανέβαινα τις σκάλες του γυμναστηρίου "Λευκός Πύργος" στην πλατεία των Αγίων Αναργύρων, είχα αισθήματα μπερδεμένα και σκέψεις απαισιόδοξες. Η υποδοχή όμως και το χαμόγελο του ξάδελφου Τάσου Ορφανίδη, ήταν παραπάνω από εγκάρδια. Η υποδοχή της ιδέας για την δημιουργία της εκδήλωσης, ήταν το λυχνάρι που άναψε και φώτισε μέσα μου για να συνεχίσουμε. Βρήκα δύναμη μέσα απ’ την κουβέντα από ένα δάσκαλο, που διδάσκει την δύναμη στους αθλητές του αλλά και τον σεβασμό.

Τα υπόλοιπα ήταν εύκολα , καθώς όχι μόνο αυθόρμητα προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει, αλλά  θα συμμετείχε με την ομάδα του, μικρούς και μεγάλους στον αγώνα.

«Είναι η γειτονιά μου, εδώ γεννήθηκα, τα μνημεία μας είναι η ιστορία μας ο πολιτισμός μας,θέλω να είμαι μαζί σας» 

Το όραμα μας άρχισε να βρίσκει υποστηρικτές, που όταν αποφάσισαν όλοι μαζί να δώσουν το παρόν τους την 12 Ιούνη στο Γεντί Κουλέ στο “δρόμο μνημείων», ήμασταν βέβαιοι ότι το μήνυμα μας για ανοιχτά μνημεία σε πολυχρηστικές εκδηλώσεις, θα έβρισκε άξιους αγγελιαφόρους. 

Ο Τάσος Ορφανίδης , πολύ μικρότερος από μένα αλλά δυναμικός , έστησε από το 2001  το γυμναστήριο του στη πλατεία των Αγίων Αναργύρων.  Η ομάδα του Λευκός Πύργος έχει φέρει μετάλλια από πανελλήνιους και διεθνείς αγώνες.

Δεν δίστασε να υποστηρίξει με χορηγία την εκδήλωση, ενώ η συμμετοχή της ομάδας των μικρών στο κυνήγι θησαυρού και των μεγαλύτερων από 12 και πάνω στον αγώνα «δρόμος μνημείων» εξασφάλισε μετάλλια σχεδόν σε όλες τις  κατηγορίες. 

  • Στις γυναίκες πήρε το ασημένιο με την Βασιλική Ανανιάδου,
  •  στην κατηγορία 15-18 ετών το ασημένιο με την Βασιλική Ανανιάδου και το χάλκινο με τον Τάσο Δεληγιαννίδη, 
  • στην κατηγορία 12-15 ετών πήρε και τα τρία μετάλλια με τους Παναγιώτη Μπατγίδη,Ρολάνδο Λασκαρίδη και Παναγιώτη Μανιάδη. ακόμη και 
  • στην γενική κατηγορία μέσα στην 15 άδα πήρε θέση με τον Γιάννη Γιαλαμά.

Τέτοια αποτελέσματα από αθλητές που το άθλημα τους δεν είναι ο δρόμος, δείχνουν την ποιότητα της δουλειάς που κάνει ο Τάσος μαζί τους. Μ’ εντυπωσίασε πως ήταν δεμένη η ομάδα του πριν από τον αγώνα και μετά απ’ αυτόν, όλοι οι αθλητές μικροί και μεγάλοι συγκεντρωμένοι γύρω από τον δάσκαλο τους.

Με ιδιαίτερη ευχαρίστηση υποδέχθηκα την εικόνα του να συμμετάσχει στον αγώνα, στην εκκίνηση και στο τερματισμό με το ίδιο χαμόγελο χαράς και ικανοποίησης. 

"Η συμμετοχή δίνει κουράγιο και τ’ αποτελέσμα δύναμη"

Δεν χρειάστηκε να  ρωτήσω για εντυπώσεις . Τον είδα  να αγκαλιάζεται με ένα εγκάρδιο χαιρετισμό με τον παγκόσμιο πρωταθλητή  Γιάννη Αρζουμανίδη, καθώς τίμησαν και οι δύο με τη συμμετοχή τους τον αγώνα. Το είδα στο πρόσωπο τους. Το είδα σε κάθε δρομέα, σε όλους όσους ήρθαν και παραβρέθηκαν στο σύνολο των εκδηλώσεων.
Γέμισα από συγκίνηση και ελπίδα. Καμιά φορά τα λόγια είναι περιττά!

"Όταν οι δράσεις και οι εκδηλώσεις για την Ακρόπολη της Θεσσαλονίκης  συναντούν τέτοια υποστήριξη, τότε ο ουρανός γίνεται καθαρός για να γεννηθεί το αύριο."

Τάσος Ορφανίδης
επισκεφθείτε τα παρακάτω  θέματα από την εκδήλωση 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου