Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016

Επίδειξη τεχνικής και αθλητικού ιδεώδους από τον σύλλογο Λευκός Πύργος (φωτογραφίες & video)Όταν η κόρη μου φοιτήτρια πλέον, θέλησε να μάθει πολεμικές τέχνες για αυτοάμυνα, παραξενεύτηκα. Κάθε φορά που αναφερόταν στον προπονητή της, τον αποκαλούσε με σεβασμό "δάσκαλο".Μου προκάλεσε το ενδιαφέρον και θέλησα να μάθω περισσότερα για τους κώδικες συμπεριφοράς . Αθλήτρια με διεθνείς περγαμηνές στην ιστιοπλοΐα κι όμως διέκρινε την μαγεία των πολεμικών τεχνών και την χρησιμότητα της γνώσης στην καθημερινότητα της. 

Σήμερα το διαπίστωσα μέσα από  το πρόγραμμα της επίδειξης που διοργάνωσε ο "Α.Σ Λευκός Πύργος". Με έξυπνα σκέτς , προβάλλονταν η συμπεριφορά του αθλητή και η αξιοποίηση της γνώσης του, ανεξαρτήτου ηλικίας και σωματικής διάπλασης , με σκοπό να κατανοήσουν οι γονείς το αποτέλεσμα της εκμάθησης των παιδιών τους. Εντυπωσιάστηκα!Μικροί αθλητές να εξουδετερώνουν κακοποιά στοιχεία η ενοχλητικούς τύπους.

Δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να παρακολουθήσω από κοντά κάποια διοργάνωση σχετική. Ανταποκρίθηκα σήμερα στην πρόσκληση του Τάσου οι εικόνες και τα video που θα δείτε παρακάτω είναι αποκαλυπτικά.

Η πειθαρχία τουλάχιστον 100 αθλητών από νήπια μέχρι ενήλικες, ήταν μοναδική.   Ακουγότανε μόνο η φωνή του δάσκαλου , αυστηρός αλλά μ’ ένα χαμόγελο μόνιμο στο πρόσωπο, που προσέδιδε ηρεμία και γαλήνη.
Ήταν εντυπωσιακό να κινούνται πάνω στον τάπητα με χαρακτηριστική άνεση και ευλυγισία, μωρά παιδιά και μεγάλοι, να υποκλίνονται μπροστά στον δάσκαλο και ν’ απομακρύνονται στη θέση τους με τον ίδιο αθόρυβο τρόπο που εμφανίστηκαν.

Το στολίδι της εκδήλωσης, ήταν τα μικρά της ρυθμικής. Παρουσίαζαν  με χάρη και συνέπεια το πρόγραμμά τους για να μας προσφέρουν ένα υπέροχο χορευτικό θέαμα ως σύνολο.  Η δασκάλα τους έξω από τον τάπητα έδινε οδηγίες κι αυτά πειθαρχημένα αντέγραφαν τις κινήσεις της, που είχαν μάθει στις ώρες των μαθημάτων τους.Την εκδήλωση έκλεισαν με την συμμετοχή στο χορό των μανάδων τους, σε ένα πρόγραμμα ιδιαίτερα συγκινητικό και ευχάριστο.

Ένα πλούσιο πρόγραμμα που κράτησε περίπου 3 ώρες γέμισε το κοινό, που στο σύνολο του αποτελούταν από γονείς και συγγενείς.Από την πλευρά τους αγκάλιασαν, με το συνεχές χειροκρότημα τους, την πολύ καλή δουλειά που γίνεται προς όφελος των παιδιών τους.

Δεν είναι τυχαίο, ότι είδα σήμερα, εξηγεί την θετική πορεία του "Α.Σ Λευκός Πύργος". ΄Ένα γυμναστήριο  στην πλατεία των Αγίων Αναργύρων στο Επταπύργιο που διδάσκεται  TAEKWON-DO και Ρυθμική Γυμναστική. Ένας σύλλογος που έχει κερδίσει στα 15 χρόνια λειτουργίας του την αγάπη και την εμπιστοσύνη της τοπικής κοινωνίας και όχι μόνο.


Σε ένα άθλημα, οι αθλούμενοι είναι συναγωνιστές, ανεξάρτητα αν ο σκοπός τους είναι η νίκη, ενώ επιδιώκουν παράλληλα να ενισχύσουν το σώμα τους, την υγεία τους το πνεύμα τους  και φυσικά  να ψυχαγωγηθούν.
Η προσφορά  του αθλητισμού είναι σημαντική. Με την άθληση στο σώμα αποκτούν μεγαλύτερο αίσθημα φυσικής ελευθερίας. Το πνεύμα καλλιεργείται καθώς βελτιώνονται  η τεχνική και ανάπτυξη στρατηγικής, ενώ παράλληλα η ευγένεια και ο ανιδιοτελής τρόπος της άσκησης οδηγούν  στην ψυχαγωγία.

Μέσα από τον αθλητισμό αναπτύσσεται η επικοινωνία των ανθρώπων. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν απευθύνεται μόνο σε αθλητές αλλά στον καθένα που θέλει να αθληθεί , εκεί οφείλεται η ανάπτυξη των γυμναστηρίων και η αναγνώριση τους από την κοινωνία.

Τα άπειρα ερωτήματα μου στην προσπάθεια μου να εξηγήσω την μαζικότητα του αθλήματος,  και τους κώδικες  συμπεριφοράς του στα πλαίσια της ευγενούς άμιλλας , σήμερα πήραν πολύ καλές απαντήσεις!


Τάσος Ορφανίδης


Φωτογραφίες και video Τάσος Ορφανίδης 

1 σχόλιο: