Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2016

για την θεατρική ομάδα G, στο "δρόμο των μνημείων Γεντί Κουλέ",με ηθοποιούς γεμάτους νιάτα και θέληση(video)

Η ηλικία τους δεν στάθηκε εμπόδιο να βρεθούν στο σανίδι , με θάρρος και αυτοπεποίθηση  μπροστά σε τόσο μεγάλο αριθμό θεατών. Το ποικιλόμορφο κοινό τις περισσότερες φορές είναι αρνητικός παράγοντας. Παρ’ όλα αυτά οι μικροί μας φίλοι εισέπραξαν υποδοχή , αναγνώριση της προσπάθειας τους, ενώ το σύνολο τους κέρδισε τις εντυπώσεις. Το κοινό μπορεί να ήταν κουρασμένο, αλλά με υπομονή και ενδιαφέρον παρακολούθησε μέχρι το τέλος την παράσταση.

 Η θεατρική ομάδα G που αποτελείται από έφηβους ηθοποιούς, κέρδισε το δικό της στοίχημα με την θεατρική παράσταση " το πνεύμα του μνημείου", που παρουσιάστηκε σε μια μεγάλη διοργάνωση τη 12 Ιούνη στο Γεντί Κουλέ.
 
Είκοσι έφηβοι από τον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης,μέσα από κωμικά δρώμενα,  συναισθηματική φόρτιση, ποιήματα και τραγούδια, ανακάλυψαν την ιστορία των οκτώ μνημείων από ένα διαφορετικό  μονοπάτι.

Συντελεστές της παράστασης

Λουκία Πλακίδου - μουσική επένδυση,

Στέφανος Κακαμούκας - σκηνικά,

Θόδωρος Μαυρόπουλος - Φροντίδα ήχου,
Κοστούμια - Ομάδα G
Καθοδήγηση ομάδας- η θεατρολόγος και ιστορικός τέχνης Κυριακή Στεφάνου.

Καθώς  μπερδευόμουν ανάμεσα στο πλήθος,αναζητώντας να μαζέψω εντυπώσεις, διέκρινα την αγωνία και την χαρά των γονιών τους, που ήρθαν με συγγενείς και φίλους να ζήσουν την ομορφιά και ζωντάνια μιας πρωτόγνωρης εκδήλωσης για τα μνημεία του τόπου μας. Στο πρόσωπο τους  διάβασα την αναγνώριση της συνολικής προσπάθειας των παιδιών τους .

Υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι μικροί ηθοποιοί αξίζουν την προσοχή και ένα αφιέρωμα για την δική τους θεατρική παράσταση;

Όταν ένα πρόσωπο λάμπει μόνο από αγάπη και χαρά, κάτι καλό μπορεί να συμβαίνει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου