Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2016

Τζίνα Κάρμη, ένα Βέλγικο ποιμενικό με ονοματεπώνυμο

¨Ένας καλός σύντροφος φαίνεται στα μάτια του ζώου που θα υιοθετήσετε!"

Όταν οι φίλοι μου Γιάννης και Σταματία αποφάσισαν να εμπιστευτούν στην κόρη μου Δέσποινα ένα από τα δύο  Γκρένενταλ (Βέλγικο ποιμενικό) που είχαν στο σπίτι τους, άρχισε  ο μαραθώνιος εκπαίδευσης και προσαρμογής του. 
Ηλικίας 1,5 έτους, μαθημένο σε μεγάλη αυλή, μεγαλωμένο με το άλλο σκυλί ίδιας ράτσας μεγαλύτερης ηλικίας. 
Αρχικά έπρεπε να δεχθεί το λουρί ,να μάθει να πηγαίνει βόλτα έξω από την αυλή και στη συνέχεια να μπει σε αυτοκίνητο για να ταξιδέψει.
Έγινε το απίστευτο , μέσα σε μία εβδομάδα έμαθε όλα αυτά και ταξίδεψε χωρίς το παραμικρό πρόβλημα από Χαλκιδική σε Αττική.
Οι εκπλήξεις δεν περιορίζονται μόνο εδώ .
Μαθημένο να αφοδεύει μόνο στην αυλή, ανησυχούσαμε για το τι πρόκειται να  κάνει σε διαμέρισμα και μάλιστα πρωτόγνωρο.
 Μας εντυπωσίασε!
·        ζητώντας να βγει έξω για τις ανάγκες του,
·        έμεινε αρχικά για δύο ώρες μόνο του στο σπίτι χωρίς ζημιές και προβλήματα,
·        στη συνέχεια για  πολλαπλάσιο χρόνο μέχρι 8ωρο (λόγω εργασίας )
Οι βόλτες του έξω είναι πολύωρες, όχι μόνο για τις ανάγκες του αλλά για παιχνίδι και κοινωνικοποίηση του.
Οι επαφές του με τον κόσμο(μικρούς και μεγάλους) στη βόλτα είναι κοινωνικές, σε δημόσιους χώρους (εστιατόρια, καφέ,) ήσυχο χωρίς να βολτάρει στον χώρο και να ενοχλεί.
Μετά από αυτή την καταπληκτική εμπειρία σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να υιοθετήσετε ένα ενήλικο ζώο. Σχετικά με τη Τζίνα Κάρμη (σκυλί με ονοματεπώνυμο) ήταν πολύ καθοριστική η αγάπη που της έδειξαν στην ανατροφή της εφόσον δεν μετέφερε τραυματικές εμπειρίες.
 Είμαι βέβαιος ότι τα χαρακτηριστικά μιας ράτσας μπορεί να παίζουν ρόλο στη συμπεριφορά ενός ενήλικου ζώου αλλά το σημαντικότερο είναι η στάση των οικείων του προς αυτό. Ένα ζώο χωρίς τραυματικές εμπειρίες είναι μια ιδανική συμβίωση. Σαφώς δεν αποκλείω τα ζώα που έχουν βιώσει δυσάρεστες καταστάσεις , εκεί όμως χρειάζεται επίπονη εκπαίδευση και υπομονή!

Μη διστάσετε να υιοθετήσετε ένα ενήλικο ζώο, τις περισσότερες φορές είναι μια σοφή πράξη. 
¨Ένας καλός σύντροφος φαίνεται στα μάτια του ζώου που θα υιοθετήσετε!¨Οταν όλα πάνε καλά μια εσωτερική δύναμη χαιρετίζει το αποτέλεσμα. 


Τάσος Ορφανίδηςvideo video

1 σχόλιο:

  1. Ο εκπαιδευτης μετραει....χαιρομαστε που η Τζινα βρηκε την αγαπη της Δεσποινας και ελπιζουμε να εδωσε κι αυτη οτι μπορουσε..το σημαντικοτερο οταν φευγει ενα ζωο απ την οικξογενεια ειναι να βρει την ιδια και περισσοτερη αγαπη εκει που θα παει...στην αρχη δεν θελαμε να φυγει..αλλα ξεροντας που θα παει συμφωνησαμε ανεπιφυλακτα..οπως και εγινε ! ναστε καλα ! ΣΤΑΜΑΤΟΓΙΑΝΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή