Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

«THE PACMAN PROJECT» της Αναστασίας Περδίκη θα ανέβει στις φυλακές Διαβατών την 1η Νοεμβρίου και στον Πολυχώρο "ΕΝΩ" Ερμού 11 στις 12 και 13 Νοεμβρίου

Φωτογραφίες & video Τάσος Ορφανίδης


Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που«THE PACMAN PROJECT» της  Αναστασίας Περδίκη  θα ανέβει στις φυλακές Διαβατών την 1η Νοεμβρίου και στον Πολυχώρο "ΕΝΩ" Ερμού 11, στις 12 και 13 Νοεμβρίου στις 9 το βράδυ από την ομάδα του θεατρικού εργαστηρίου "Εξω από τα τείχη".
Όταν παρακολούθησα πριν από λίγους μήνες τη μαύρη κωμωδία της, έφυγα ενθουσιασμένος για αρκετούς σημαντικούς λόγους.Ήταν ένα θεατρικό έργο που έγραψε μια δικιά μας συντοπίτισσα και  το σκηνοθέτησε ο αδελφός της Γιάννης Περδίκης στο "Θέατρο έξω από τα Τείχη", που σήμερα  δεν υπάρχει μετά από πολλά χρόνια λειτουργίας του. Δυστυχώς ένας θεατρικός παράδεισος του εναλλακτικού θεάτρου, ένα αποστακτήριο της κοινωνίας, υποχρεώθηκε από τον Δήμο Νεαπόλεως- Συκεών να βάλει κλειδαριά,λόγω μη ανανέωσης του μισθωτηρίου της παράγκας στην Ευαγγελίστρια.

Βγαίνοντας από το θέατρο έγραψα στην ιστοσελίδα μου "σκέψεις"


 • Θέατρο έξω από τα Τείχη THE PACMAN PROJECT


 •  Το έργο της Αναστασίας με συγκίνησε, διέκρινα την καθημερινότητα μου, γνώρισα τον διπλανό μου, τον απέναντι, κοίταξα  παραπέρα και αφουγκράστηκα, πήγα πιο εκεί για ν’ αναπνεύσω . Βρέθηκα  στην ίδια την γειτονιά μου με τα μικρά και τα μεγάλα της προβλήματα .Πολλές ήταν οι φορές  που αναρωτήθηκα, για τα ίδια θέματα που επεξεργάσθηκε στο έργο της.

  Κάθε φορά που στα δύσκολα στριμώχνεσαι και αναγκάζεσαι ν΄ αποκαλυφθείς, κάθε φορά στήνεται το παιχνίδι. Αυτό το παιχνίδι έστησε στη μαύρη της κωμωδία η Αναστασία με ένα πείραμα σε βάρος άλλων ανθρώπων που το ονόμασε «THE PACMAN PROJECT», ένα παιχνίδι ζωής και θανάτου. Ανάμεσα σ' ένα ζευγάρι αρχιτεκτόνων, έναν άνεργο, μια ιδιοκτήτρια μπαρ, ένα πολιτικό,μια μπαλαρίνα, δυο νεαρών κοριτσιών, ποιος θα επιχειρηματολογήσει πειστικότερα για να σώσει την ζωή του; Τα επιχειρήματα εκφράζονται με απλό λόγο, συναισθηματικό , αληθινό μα και ψεύτικο. Ο σκηνοθέτης Γιάννης Περδίκης  επεξεργάζεται την απάντηση με ευρηματικό τρόπο, που  οδηγεί στην λύση.

  Ένα έργο που αξίζει να το δει κανείς, ένα έργο δροσερό, νεανικό, ευχάριστο , που αναζητεί απάντηση ζωής. Το βρήκα εξαιρετικό στην γραφή του και θαυμάσιο στην σκηνοθετική προσέγγιση του. Με λίγα λόγια το απόλαυσα.

  Στη μικρή γειτονιά γίνονται σπουδαία πράγματα, που όσο ζουν θα εκφράζουν πολιτισμό!
  Με αφορμή το ανέβασμα της παράστασης στις φυλακές Διαβατών και στον πολυχώρο "ΕΝΩ" μέσα στον Νοέμβρη, σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να μη χάσετε την ευκαιρία με ελεύθερη συνεισφορά!

  Τάσος Ορφανίδης  Δείτε τα παρακάτω video

  Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου