Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2017

Οι πρώτες Αλκυονίδες μέρες συνηγορούν για βόλτες


Έκαναν την πρώτη εμφάνιση τους οι Αλκυονίδες μέρες του Φλεβάρη. Η βόλτα στο Σέιχ σου μ’ έφερε κοντά σε  παλιούς φίλους , σε εικόνες από παιδιά να παίζουν ,οικογένειες σε πικ νικ (δυστυχώς συνήθως αλλοδαποί).
Ανάμεσα σε όλα αυτά η συνάντηση με ένα γραφικό τύπο του βουνού παρέα  με 6-7 σκυλιά που τα μαζεύει απ’ το δρόμο και τα φροντίζει. Ένας καθημερινός άνθρωπος ανάμεσα μας, κάνει αυτό που δεν κάνουν οι υπόλοιποι.Χωρίς να διαμαρτύρεται όπως κάνουμε όλοι ,χωρίς ν’ αγκομαχεί θεωρώντας το ως υποχρέωση και μόνο, μαζεύει κάθε φορά τα πεταμένα από τους άλλους για τους κάδους  ανακύκλωσης. 
Ελάχιστοι είναι αυτοί που συμπεριφέρονται συμφιλιωμένοι με το δάσος και το πράσινο. Φροντίζουν μόνο για την εφήμερη ευχαρίστηση τους, αδιαφορώντας για ότι αφήνουν πίσω τους. Ως δια μαγείας τίποτε δεν μαζεύεται .Το βουνό είναι φορτωμένο σκουπίδια. Οι δικαιολογίες στο στόμα του καθενός από εμάς πάντα πρώτες .
Επιτέλους ας συνειδητοποιήσουμε ότι πρωταρχική υποχρέωση του ίδιου του πολίτη, είναι η φροντίδα και προστασία του φυσικού πνεύμονα της πόλης. Η πολιτεία έχει τον δικό της ρόλο υπεύθυνο η ανεύθυνο, αργότερα θα την κρίνουμε.


Τάσος Ορφανίδης.

video

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου