Παρασκευή, 26 Μαΐου 2017

Η βόλτα μας στα σοκάκια της Πάνω πόλης της Θεσσαλονίκης, στα σημάδια της διαδρομής που συνδέει τα 8 μνημεία τηςΦωτογραφίες  Nemesys Morpheus & Θάνος Χαρίσης 
Drone Video Nemesys Morpheus
Ο ουρανός φαινότανε ανταριασμένος, το τηλέφωνο χτύπησε αρκετές φορές από φίλους, να μου ανακοινώσουν ότι δεν θα'ναι στην παρέα μας, φοβούμενοι την εξέλιξη του  καιρού.
Ακριβώς 6 το απόγευμα στην πόρτα του Γεντί Κουλέ, χαρούμενα πρόσωπα νεαρών  μας υποδέχθηκαν, ενώ οι φίλοι μουσικοί αργότερα, πρόσθεσαν νότες στις φωνές τους.Η βόλτα ήταν χαλαρή, τα σύννεφα κρυφογελούσαν μαζί μας, ενώ  κάποιες στάλες βροχής δρόσιζαν την κούραση μας.  Όσοι  φίλοι δεν σκιάστηκαν από τον ανταριασμένο ουρανό, αποζημιώθηκαν από την διαδρομή των 6 χλμ στα σοκάκια της πάνω πόλης. Γέμισαν με τις φωνές τους οι γειτονιές. Τα δρομάκια γνώρισαν ξένα πατήματα και τα καλντερίμια έσκουζαν απ’ τα βήματα  των νεαρών επισκεπτών. Οι φοιτητές του ΠΑΜΑΚ έδωσαν πνοή στην ομάδα, ζωντάνια στην παρέα κι οι γείτονες αντάμωσαν με το χαμόγελο τους.Μπροστά η Νίνα το σκυλί μου, να κοντοστέκεται κάθε τόσο, έχοντας στο νου της όλους μας, αλλά περισσότερο  τον Σνούπυ, το  μικρόσωμο  τσιουάουα, στην αγκαλιά της Ρομίνας και τη μικρή Φανή, που δεν άφηνε την αγκαλιά της Τάνιας η τους  ώμους του Γρηγόρη. 


Κάθε τόσο η Νίνα περιστρεφόταν γύρω μας λες και αποζητούσε ν’ αυξήσουμε τον ρυθμό μας, να μη κοντοστεκόμαστε, όταν η Δήμητρα ενημέρωνε για κάθε σημείο της διαδρομής.Μαζί στην παρέα μας κι ένα μωράκι 4 μηνών περίπου, στην αγκαλιά των γονιών του, αποζητούσε με το κλάμα του την θαλπωρή τους .Λίγοι  ξεθάρρεψαν να βγουν έξω να μας καλωσορίσουν. Ο  καιρός τους κρατούσε στον απογευματινό τους ύπνο. Οι φοιτητές μας όμως ήξεραν κι άλλο μονοπάτι, σε κάθε πόρτα η παραθύρι σε κάθε μαγαζάτορα το χέρι, ακουμπούσαν το ενημερωτικό φυλλάδιο μας.

Όμορφο διάλειμμα η  θέα από το μπαλκόνι της Μονής Βλατάδων, ευχάριστη υποδοχή στον Άγιο Νικόλαο των Ορφανών από τον Δέσποτα Νικηφόρο, συνέχεια για την περιοχή του  Ισλαχανέ, ωραία έκπληξη η επιλογή των μουσικών μας ,να υποδεχθούν με τις νότες τους  την κούραση μας στους κήπους του Πασά , δύσκολη η ανάβαση μέχρι τον Πύργο της Αλύσεως Τριγωνίου με τα πολλά σκαλοπάτια, αποζημίωση όμως η θέα της πόλης από την μοναδική βεράντα του, απογοήτευση μία ακόμη αμπαρωμένη πόρτα μνημείου.

Μια μπύρα ήταν ο δροσιστικός επίλογος των 6 χλμ στα στενά της Πάνω Πόλης, για να γνωρίσουμε τη διαδρομή του αγώνα Yedi Kule Conquest 2017. Τα καθίσματα από το  αγαπημένο μας καφέ Αίθριο μπροστά στο Γεντί Κουλε, μου φάνηκαν περισσότερο  αναπαυτικά από κάθε άλλη φορά  .

Η Νίνα απλώθηκε στο πάτωμα του καφέ, αποτυπώνοντας την κούραση της ομάδας !


Τάσος Ορφανίδης


παρακολουθείστε το drone video  παρακάτω  


 
Ενημερωθείτε για  το πρόγραμμα του τριημέρου των εκδηλώσεων μας 

Ενημερωτικό πρόγραμμα για το Διεθνές Φεστιβάλ Μνημείων Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου